Nieuwsflits Vakgroep Groen Erfgoed januari 2015

Historische moestuin op  Internationaal Film Festival Rotterdam
Op het Internationaal Film Festival Rotterdam was de documentaire ‘Portret van een tuin’ in première gegaan. De 85-jarige snoeimeester Jan Freriks wordt gevolgd tijdens zijn werkzaamheden op landgoed Dordwijk.  Veel volgelingen van deze leermeester herinneren zich de vermanende woorden: ‘luister goed, want ik kan zo dood zijn’! De trailer van de documentaire is te zien op:  http://vimeo.com/116111702/ .

Restauratiebeurs voor groen erfgoed
Op 16, 17 en 18 april 2015 is de Restauratiebeurs in Den Bosch. Belangstellenden kunnen zich melden en informatie vragen via info@restauratiebeurs.nl of een bezoek aan de website www.restauratiebeurs.nl.

Landschap in Nederland, de Wintermiddag
Met aandacht voor de Koloniën van Weldadigheid in België en Nederland en de voorgenomen nominatie voor de UNESCO werelderfgoedlijst: http://landschapinnederland.nl/agenda/de-wintermiddag

Platform Groen Erfgoed
Woensdagmiddag  4 maart van 13.30-17.00 is de volgende platformbijeenkomst over groen erfgoed. De geschiedenis van educatieve tuinen staat centraal. Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te Amersfoort. Zie ook website http://www.cultureelerfgoed.nl/agenda/platform-groen-erfgoed.

ALV Vakgroep Groen Erfgoed met presentaties
Woensdagmiddag 22 april is de volgende algemene ledenvergadering  met presentaties van de Vakgroep Groen Erfgoed.

Cursus Cultuurlandschappen van Noord-Nederland
Vrijdag 13 maart 2015 start de cursus. Voor informatie kunt u contact opnemen met Anne Wolff (a.j.wolff@rug.nl). Zie ook de website http://www.rug.nl/research/kenniscentrumlandschap/cursus_nn.

Wintercolleges 2014-2015 Hortus botanicus Leiden
Inschrijven is nog mogelijk voor de colleges op 22 februari (De correspondentie van Clusius) en 22 maart (Ontwerpen voor de hortus). Voor meer informatie en inschrijven: http://hortus.leidenuniv.nl/index.php?/hortus_wintercolleges_2014-2015/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *